Risikovurdering - Personløfter

Risikovurdering - Personløfter

juni 21, 2017

Her følger noen generelle momenter som bør være med i en risikovurdering, når man skal bruke personløfter i arbeidet. Husk at risikovurderingen skal være spesifikk for bedriften/den jobben som skal utføres. Det kan foreligge andre risikomomenter ved den jobben du skal gjøre, og disse bør være med i din risikovurdering.

LES MER
Grunnleggende krav til arbeid i høyden - lift

Grunnleggende krav til arbeid i høyden - lift

mai 26, 2017

Arbeidstilsynet har varsler at de vil gi flere og strengere gebyrer for ulovlig arbeid i høyden fremover. Arbeidstilsynet har også varslet en økning i antall tilsyn i tiden fremmover.  Man må forvente at et brudd på bestemmelser som gjelder arbeid i høyden som regel vil være på minimum 50 000 kroner. Det er bare én måte å unngå rekordbøtene på: ved å følge regelverket. Men det kan være vanskelig å ha full oversikt over hvilke krav som stilles til de  ulike formene for arbeid i høyden. Under finner du derfor en liste som kan hjelpe deg med å vite hvilke krav som skal være oppfylt ved arbeid med lift.

LES MER
10 feil folk gjør når de bruker lift

10 feil folk gjør når de bruker lift

mars 24, 2015

Det er mye som kan gå galt når man benytter lift i arbeidet. Vi har sett mange rare hendelser, og dessverre er det ofte slik at det er menneskelig svikt som leder til farlige situasjoner og ulykker. Her har vi samlet sammen noen av de mest vanlige feilene, og forklart hvordan disse kan unngås.

LES MER
Typisk batteri til lift

Batterivedlikehold - noen vintertips

februar 20, 2015

Mange personløftere er enten batteridrevne eller bi-energi hybrider. Lading, vanning og rengjøring er grunnleggende for levetiden av dine batterier. Ved å følge et riktig forebyggende vedlikeholdsprogram kan du sikre at batteriene tåler tidens tann og enda viktigere, holde personløftere pålitelige i vintermånedene.

Her er noen gode tips som du enkelt kan følge:

LES MER