Grunnleggende krav til arbeid i høyden - fallsikring

Grunnleggende krav til arbeid i høyden - fallsikring

mai 26, 2017

Arbeidstilsynet har varsler at de vil gi flere og strengere gebyrer for ulovlig arbeid i høyden fremover. Arbeidstilsynet har også varslet en økning i antall tilsyn i tiden fremmover.  Man må forvente at et brudd på bestemmelser som gjelder arbeid i høyden som regel vil være på minimum 50 000 kroner. Det er bare én måte å unngå rekordbøtene på: ved å følge regelverket. Men det kan være vanskelig å ha full oversikt over hvilke krav som stilles til de  ulike formene for arbeid i høyden. Under finner du derfor en liste som kan hjelpe deg med å vite hvilke krav som skal være oppfylt ved arbeid med fallsikringsutstyr.

LES MER
5 spørsmål som kan redde liv

5 spørsmål som kan redde liv

mai 12, 2015

Arbeid i høyden er farlig. Arbeidstilsynets statistikk viser at mer enn hvert fjerde arbeidsskadedødsfall i bygg- og anleggsbransjen skyldes fall.[1]

Fallsikringsutstyr er et svært nyttig personlig verneutstyr, som enkelt kan bidra til å gjøre arbeidshverdagen tryggere. Vi anbefaler bruk av fallsikringsutstyr i lifter og i stillas.

Her er de 5 vanligste spørsmålene vi får om fallsikring, og våre svar. Bruker du riktig utstyr - og bruker du utstyret korrekt - kan det redde livet ditt.

Husk at du kan ta fallsikringskurs via vår nettside www.brukerkurs.no.

LES MER